søndag den 19. februar 2017

Besparelse til madkontoen

Denne post på vores budget er nok den, vi til tider har sværest ved at overholde.  Jeg har derfor skrevet dette indlæg med, hvad vi har gjort for at holde den under kontrol, samtidig med at vi får lækker, sund og nærende mad.

Madkonto
 - Hav en konto der kun indeholder madpenge eller brug kuvertsystem. Det gør, at man hurtigt opdager hvis man bruger for mange penge allerede i starten af måneden.

Madplan
 - Det kan være en rigtig god idé at lave en madplan, så man sikrer at de ting man køber, kan gå igen i flere måltider, og at man undgår unødige fejlkøb. For nogle er det nemmest at lave en madplan for en uge, for andre er 4 uger bedre. Dem, der laver en madplan på 4 uger, gør det som regel fordi de indkøber meget store mængder kød og kan derfor fordele kødet mere ligeligt henover et længere stræk.

Indkøb
- Hvis det er svært at undgå impulskøb, kan det være at nemlig.com eller lignende er noget for dig. De har tit tilbud på en række fødevarer, hvorfor det er en god idé at kigge dem igennem og tilrette madplanen inden man bestiller. Fragten er efterhånden så billig, at den er billigere end de impulskøb man ellers ville købe.

Holdbarhed
- Kød er noget, der fylder en del i de flestes madbudget. Vi indkøber tit kød, som er nedsat fordi det nærmer sig sidste holdbarhedsdato og så fryser vi det ned. Det er en god idé at købe ind om formiddagen, hvor der er flest ting tilbage i frysedisken.
På den måde sparer vi ca. halvdelen af hvad det ellers ville have kostet. En anden mulighed er også, at når man fx laver kødretter som kødsovs, mørbradgryde osv., at man så tilsætter rigtig mange grøntsager. Det får en pakke kød til at holde virkelig langt. I vores lasagne er der fx både 4-5 gulerødder, champignon, 1 broccoli eller 1 squash og det kan nemt få den til at række til 3 dage.



0 kommentarer:

Send en kommentar